BAŞARIYA GİDEN YOLDA ANTALYA BİLİM KOLEJİ

Antalya Bilim Koleji ve ikinci kurumumuz olan Bilim Özel Öğretim Kursu ile eğitime hizmet ediyoruz. Antalya Bilim Koleji 2018-2019 yılında kurucumuz Hüseyin Tevke tarafından eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Biz ulaşım bakımından Antalya’nın tam merkezindeyiz. Antalya Bilim Üniversitesi’ne bağlı olarak açılan okulumuz ve dershanemiz, Okulumuzun konumu şehrin merkezinde, Starbucks’ın tam karşısındadır. Tramvay aracılığı ile gelirseniz, Doğu Garajı durağının karşısında bulunmaktayız

Öğretmen kadromuz yıllarca eğitim öğretimde görülen ve samimiyetle birçok öğrencinin üniversite hayallerini gerçekleştirmiş ve hayata attıkları adımda rehber olmuştur. 30 yıllık başarılı öğretmen kadromuzla ve eğitim-öğretim tecrübemiz ile Antalya Bilim Koleji Ailesi samimi, insan odaklı, sevgi dolu, saygılı, güzel ahlaklı, akademik başarısı yüksek, yaratıcı gençler yetiştirmeyi misyon edinmiştir. Bizler mutlu öğrenci, mutlu öğretmen ve mutlu insanlarız.

Okulumuzda eğitim öğretim 9. sınıftan başlar 12. Sınıfta son bulur ve öğrencilerimizi böylelikle mezun ederiz. 9-10. sınıfta temel atılır 11. sınıfta 9 – 10. sınıf tekrarı yapılır. 11 sınıf müfredatı anlatılır. 12. sınıfta tüm lise müfredatı baştan alınarak öğrencilerimiz TYT ve AYT sınavları için hazır hale getirilir.

12. sınıfta akademik dershane mantığı ile eğitim yapılır. Bilim Üniversitesi amfilerinde 1 hafta boyunca birebir üniversite sınavının aynısı olacak şekilde, Şubat tatilinde TYT, Haziran ayında AYT deneme kampı uygulanır. Bu kamplarda sınav kaygısı, süre yetiştirme, stres, motivasyon, unsurları açısından farklı denemelerle öğrencinin üniversite sınavına hazırlığı sağlanır.

Diğer bir uygulamamız ise; öğrencilerimiz Antalya Bilim Üniversitesi’nde istedikleri bölümlerde bir gün boyunca ilgi duydukları derslere girerek, hem üniversite hayatını tecrübe etmiş, hem de ilgi duydukları bölüm hakkında bilgi edinmiş olurlar.

Öğrencilerimizin en iyi eğitim alabilmesi için Antalya bilim Koleji’nde eğitim öğretime dair her şey ona göre tasarlanmıştır.

Her yıl öğrencilerimizin resim dersinde yaptıkları resimleri okul bahçemizde sergilemekteyiz. Tübitak, Sagem, Hava Harp ve üniversite gezileri ile algımızı geliştirmekteyiz. Üniversiteye hazırlanan 11 ve 12. sınıfların Dershane mantığında akademik başarıyı sağlayan bir liseyiz.

Üniversiteye yerleştirme başarı oranımız %90’dır. 4 yılda 450 öğrenci mezun ettik.

Resim atölyesi, müzik sınıfı, kütüphane, sessiz odalar, kendi başınıza ders çalışabileceğiniz araştırma ortamlarımız gibi özel odalarımız, spor salonumuz ve üniversitede mesleki tanıtım derslerimiz mevcuttur. 300’er kişilik konferans salonumuzun yanı sıra yemek salonumuzda özenle hazırlanan kendi yemeklerimiz yapılır. Kolejimizde laboratuvar, idari bölümler, bölüm odaları, gibi günümüzün şartlarına uygun olarak yapılan, çağdaş eğitimin rahat bir şekilde uygulanabileceği bölümler vardır. Bahçemizde basketbol, voleybol, futbol; spor salonumuzda ise masa tenisi yapılmaktadır. Basketbol, voleybol ve futbol okulu takımlarımız da bulunmaktadır. Antalya geneli turnuvalarda öğrencilerimiz katılım sağlarlar. Okulumuzda bir Türkiye Tekvando şampiyonu, bir Muay thai ikincisi öğrencimiz başarı elde etmiştir. Bunların yanı sıra sanatsal ve kültürel etkinliklerimiz de bolca yapılmaktadır. Bizi diğer kolejlerden farklı kılan en önemli unsur ise 9 ve 10. sınıflarımız için YKS’nin temelinin atıldığı istasyon dersleri ile çocuklarımızın yeteneklerini geliştirdiği verimli ve dolu dolu geçen bir eğitim ortamının sağlanmasıdır.

Özel Değil Özgün Okul

Ders çalışır test çözeriz,

Ama kitap okumaktan da vazgeçmeyiz.

Düşüncelerimizi özgürce savunuruz,

Ama verimliliği arttıran kurallardan da vazgeçmeyiz.

Biz özel değil özgün okuluz,

Öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını yok saymayız,

Ama zihinsel disiplinden de vazgeçmeyiz.

Biz özel değil özgün okuluz,

Deneyimi önemseriz tecrübeye kıymet veririz,

Ama yeniliklerden de gençliğin enerjisinden de vazgeçmeyiz.

Biz özel değil özgün okuluz,

Geleneği bugüne taşırız,

Ama bu çağın çocuklarını bu çağın kulaklarıyla dinlemekten de vazgeçmeyiz.

Biz özel değil özgün okuluz,

Anneler gibi keskin kurallarımız olsa da

Öğrencilerimizi annelerinin gözüyle görmekten ve annelerinin kalbiyle sevmekten vazgeçmeyiz.

Biz özel değil özgün okuluz,

Kapımız herkese açık olsa da

Çantasında kitap olmadan okula gelenlere kapalıdır.

Biz okuluz sadece okuluz,

Hiçbir şey uğruna okul olmanın gereklerinden vazgeçmeyiz.

Biz özel değil özgün okuluz,

Her şeyden vazgeçeriz, ama öğrencimizi sevmekten vazgeçmeyiz!